Om Guldsmeden

Guldsmed

Bent Olsvig


Jeg er guldsmed - og jeg elsker det


Jeg har gennem mange år arbejdet indenfor IT-området. Men efter et par års overvejelser, hvor jeg synes jobbet blev mere og mere tungt administrativt sagde jeg min vellønnede stilling op uden helt at vide hvad fremtiden indebar. Efter et informationsmøde på guldsmedeskolen i København blev interessen for faget tændt, og efter godt et års kurser for faguddannede guldsmede som jeg selv fandt i København, Ravstedhus og EUC Lillebælt søgte jeg ind på uddannelsen. Jeg var så heldig at blive optaget som én af de 8 blandt flere hundrede ansøgere, og lærte derefter om præcision m.m. på guldsmedeskolen.

Hos guldsmed Ruben Svart i København løftede rammerne sig for de “normale” standarder for dimensioner og materialeanvendelse, og jeg fik tændt min inspiration og fascination for diamanter endnu mere – både de gængse hvide diamanter, men også fancy diamonds, som de farvede diamanter også kaldes.


Hos Aagaard Smykker i Randers fik jeg meget rutine, og indblik i hvordan produktion i stort målestoksforhold og global afsætning også er en del af den moderne guldsmedebranche.


I dag leverer jeg efter bedste evne smykker til mine kunder, og det er en daglig glæde.

Værdier

Bæredygtigt håndværk og design
Bæredygtighed

For mig er det vigtigt at tænke i bæredygtighed. Derfor stiller jeg ikke kun krav til de materialer jeg anvender, brands jeg forhandler, men tænker også gerne genbrug ind i mine designs.Håndværk og design


Min forretning er mit håndværk - og min butik er mit værksted.   


Ulig mange andre guldsmede forretninger, så vil I opleve at min butik også fungerer som værksted. Det er her jeg sidder og designer - og ikke mindst smeder smykkerne.


Jeg har taget det gamle håndværk op. Hvert smykke jeg laver er håndlavet, og derved helt unikt.

Følg med